Calendari

viernes, 16 de enero de 2015

VISITA A SA CANOVA DE SA POBLA

Ahir vàrem visitar la finca agrícola experimental de Sa Canova al municipi de Sa Pobla.
Allà vàrem fer tota una sèrie de tallers sota el títol "Quina bona olor!" i centrats en les plantes aromàtiques, ja que aquest és el tema que nosaltres desenvoluparem durant la propera Setmana de la Ciència.
Aquesta finca, propietat d'una empresa alemanya de medicina natural, es dedica al cultiu de plantes medicinals que després s'exporten a Alemanya. A més, cultiven plantes i arbres autòctons, com les 67 varietats d'ametler, les 33 de garrover i les 17 de vinya.
Unes monitores, na Laura i na Cristina, ens mostraren cada racó de la finca i cada passa del procés de sembra i collita de les diferents plantes aromàtiques.
Ens mostraren també l'estació meteorolègica que trasmet les dades a l'AEMET i als pagesos.
A l'aula que tenen muntada dins un hivernacle ens explicaren totes les classes d'arbres friuters que tenen i férem un joc de recerca d'arbres.

A l'hivernacle vérem planters d'equinàcea
I reconeguérem plantes per la seva olor
Vérem també con assecaven la farigola dins d'un forn enorme i com es feia el procés de sel.lecció i separació de la planta abans d'enviar-la cap a Alemanya.
Finalment sembràrem una farigola dins un cossiol que ens duguérem cap a casa i que exposarem en unes jardineres molt originals que hem construït per a l'ocasió.
Va ser un matí molt profitós que ens passà volant i en el qual oloràrem i coneguérem moltes plantes aromàtiques i els seus usos.

1 comentario: